POLITIKA PRIVATNOSTI

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na računalu ili drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje weba i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo ili uređaj s kojeg pregledavate našu web stranicu.
Neophodan su načina rada naše web stranice. Glavna je namjena kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (primjerice: državu) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima.

Ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, ponekad možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastite web stranice ili stranica trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja web stranice.
Ne prikupljamo niti pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka. Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg web stranice.

Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa našem webu. U našem slučaju radi se o Google Analytics kolačićima, Facebook kolačićima i Twitter kolačićima. Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovoj web stranici, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovom web stranicom koji su sačuvani u vašem pregledniku. Ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića možete upotrebljavati u bilo kojem trenutku.

Kolačiće s ove web stranice možete ograničiti, blokirati ili izbrisati u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku (Mozilla, Opera, Safari, Google Chrome), molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku. Kolačiće možete onemogućiti dolaskom na ovu web stranicu, i na našim postavkama privatnosti.

Stalni kolačići ostaju na korisnikovom uređaju kroz razdoblje određeno u kolačiću. Aktiviraju se pri svakom posjetu web stranici koja je stvorila određeni kolačić. Kolačići korišteni pri jednokratnom radu pretraživača omogućavaju administratorima web stranice da povežu aktivnosti korisnika tijekom jednokratnog korištenja pretraživača. Jednokratno korištenje počinje kada korisnik posjeti mrežnu stranicu, a prestaje kada zatvori pretraživač, i tako svaki put. Ovakva vrsta kolačića je privremena. Jednom kada zatvorite pretraživač, svi takvi kolačići su obrisani.

Kolačići imaju različite funkcije, kao što su lakše i efikasnije kretanje po dijelovima web stranice pamćenja izbora pri korištenju mrežne stranice i generalno poboljšavanja korisničkog iskustva.

Nužni kolačići omogućavaju funkcije mrežne stranice koje ste zatražili. Ovi kolačići su nužni jer omogućavaju kretanje po web stranici i korištenje njenih pogodnosti, kao pristup sigurnim dijelovima web stranice.

Kolačići za mjerenje učinka skupljaju anonimne informacije o posjećenosti dijelova web stranice. Korištenjem web stranice prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj. Ovi kolačići skupljaju informacije o tome kako posjetitelji koriste web stranicu, primjerice koje dijelove web stranice posjetitelji najčešće posjete i da li im neki dio web stranice prijavi grešku pri izvođenju. Ovi kolačići ne skupljaju informacije koje omogućavaju identifikaciju posjetitelja. Sve informacije koje ovi kolačići zabilježe skupljene su na jednom mjestu kako bi ih bilo nemoguće razlučiti te su zato anonimne. Koriste se samo kako bi se unaprijedilo korištenje web stranice.

Kolačići funkcionalnosti pamte vaše izbore kako bi unaprijedili vaše iskustvo. Korištenjem mrežne web stranice prihvaćate da će ovakvi kolačići biti preuzeti na vaš uređaj. Ovi kolačići omogućavaju da web stranica pamti vaše izbore (kao što su korisničko ime, gašenje ispadajućeg prozora, prepoznavanje regije) kako bi vam pružili poboljšano korištenje prema vašim željama. Informacije koje ovi kolačići skupe mogu biti anonimni i ne mogu pratiti vaše kretanje na drugim mrežnim stranicama.

Kolačići trećih strana omogućavaju praćenje uspješnosti njihove primjene ili prilagodbu ponude vašim preferencijama. Zbog načina kako ovi kolačići funkcioniraju ne možemo im pristupiti niti treća strana može pristupiti podacima iz kolačića korištenih na ovoj web stranici. Primjerice, ako izaberete opciju “podijeli” (eng. share) sadržaja na Twitter ili neku drugu društvenu mrežu, moguće je da će vam biti poslani kolačići s tih stranica. Nemamo kontrolu nad postavkama tih kolačića tako da vas molimo da provjerite kako koriste svoje kolačiće na tim mrežnim stranicama te kako ih vi možete uređivati.

ured@most-hrvatska.hr

+385 (0)1 345 0819

Splitska 4, 20350 Metković

© 2024. Sva prava pridržana.